APAVAL I L’ASSOCIACIÓ DE BARRAQUISTES DE CATALUNYA ES REUNEIXEN AL CONGRÉS DELS DIPUTATS AMB PSOE, PP i CIU.

Ahir dimarts, dirigents d’APAVAL i de l’Associació de Barraquistes de Catalunya es traslladaren fins a Madrid on al Congrés dels Diputats mantingueren reunions amb els diputats nacionals del PSOE, PP i CIU.

L’objectiu d’aquestes trobades era informar-los de la situació actual del parany/barraca tant a València  com a Catalunya i, al mateix temps, aprofitar l’ocasió per lliurar-los tota la documentació sobre el tema amb els estudis científics realitzats fins ara i les seus conclusions on se demostra que el parany és un mètode selectiu.

Per part d’APAVAL viatjaren fins la capital de l’Estat, el seu president Pasqual Batalla, el secretari Miguel A. Bayarri i l’advocat de la mateixa Santiago Beltran. Per l’Associació de  Barraquistes de Catalunya estaven presents el seu President, Javier Fontana i el vice-president José Caballer.

Pel matí es reuniren amb representants del grup parlamentari del PSOE. En aquesta ocasió assistiren, el diputat per Toledo i portaveu de la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca Alejandro Alonso Muñoz; les diputades per Castelló Susana Ros Martínez i Antonia García Valls i la diputada per Tarragona Mª Luisa Lizarraga Gisbert. També va assistir-hi José Benlloch com a Secretari de Justícia i  Llibertats Públiques del PSPV-PSOE de la província de Castelló.

Per la vesprada la delegació d’APAVAL fou rebuda pel Vice-president del Congrés,  Jordi Jané i Guasch de Convergència i Unió (CIU).

Més tard es reunirien amb Francesc Ricomà de Castellarnau, portaveu adjunt del PP en la Comissió d’Afers Exteriors.

Finalment, aquesta esgotadora jornada d’encontres, acabaria amb una important reunió amb Carlos Floriano Cerrales, portaveu del PP en la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca; acompanyat per Susana Camarero, Inmaculada Bañuls i Inmaculada Guaita,  totes tres diputades per València; Macarena Montesinos, diputada per Alacant i els diputats per Castelló, Carlos D. Murria i Miguel Barrachina.

Totes les reunions han estat valorades per APAVAL com a molt cordials, receptives i altament profitoses. En elles s’ha intentat treballar per la legalització del parany amb criteris unificats i, a més a més, marcar les línies d’actuació a nivell estatal en el futur.

GABINET DE PREMSA D’APAVAL